Onze diensten

GGZ

Soms is er meer nodig dan coaching. Bij Boba kun je ook terecht voor diagnostiek en behandeling. Dat bieden we aan binnen onze GGZ-afdeling, waar we zowel kinderen als jongeren en volwassenen helpen. Autisme is onze specialiteit, maar we behandelen ook breder.

Voor GGZ hebben we bij Boba twee locaties beschikbaar: in Maastricht en Dordrecht. In Maastricht richten we ons speciaal op kortdurende behandeling (Generalistische Basis GGZ) van volwassenen - en zo nodig ook van andere aandoeningen. In Dordrecht behandelen we ook jongeren en kinderen. Hier is een multi-disciplinair team aanwezig voor zowel Generalistische als Specialistische GGZ.

Meelopen

Een behandelaar van Boba loopt een klein stukje mee in je leven. Je krijgt informatie en handvatten aangereikt waarmee je thuis kunt onderzoeken wat voor jou helpt - en wat niet. Behalve diagnostiek en individuele behandeling (waaronder cognitieve gedragstherapie, psycho-educatiestressmanagement, schematherapie, ACT en EMDR) bieden we ook groepstherapie en kijken we naar de mogelijkheden van medicatie.

Intake

Tijdens de intake bespreek je met je behandelaar je klachten. Je neemt samen een vragenlijst door én je bepaalt wat je met de behandeling wil bereiken.

Behandelplan

Na de intake volgt er een adviesgesprek, waarbij besproken wordt welke behandeling het beste past. Ook wordt er een behandelplan opgesteld. Hierin staat wat je wilt bereiken, hoe je dat wilt doen en hoeveel tijd je daarvoor wilt nemen.

Behandeling

Voel je je goed bij het behandelplan en prettig bij je behandelaar? Dan onderteken je je persoonlijke behandelplan en gaan jullie samen aan de slag.

Evaluatie

Een behandeling bestaat altijd uit een kort, afgebakend traject. Na afloop van dit traject evalueer je samen met je behandelaar of je tevreden bent met de opbrengst, of dat er misschien nog meer nodig is.

Afronding

Na de evaluatie start óf een nieuw traject óf een afronding. In dat laatste geval vul je nog een keer de vragenlijst in die je bij aanvang van de behandeling ook al gezien hebt. Soms is het nodig om doorverwezen te worden naar nog specialistischere zorg.

Veelgestelde vragen

De meest voorkomende vragen rondom Boba hebben we voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Als professionele organisatie gaan we vertrouwelijk om met gevoelige informatie van en over onze cliënten, relaties en onze organisatie. Daarom willen we persoonsgegevens, dossiers en andere gevoelige informatie veilig communiceren. Dat is nodig omdat de ‘gewone’ e-mail kwetsbaar is.  

Boba gebruikt ZIVVER om veilig met u te e-mailen en bestanden uit te wisselen. ZIVVER zorgt ervoor dat vertrouwelijke informatie veilig en versleuteld bij u aankomt. U kunt dan ook zeker zijn dat alleen u als ontvanger deze informatie kunt lezen. Dit kunt u vergelijken met een digitale aangetekende brief. 

Lees hier verder voor meer informatie

BOBA Groep gaat voor een hoge zorgkwaliteit
Boba is een sterke zorginstelling en een groeiende organisatie. Omdat we het belangrijk vinden dat onze zorg goed aansluit bij uw zorgvraag, stellen wij uw mening erg op prijs. Wij nodigen u graag uit om ons te helpen door uw constructieve feedback over wat beter kan met ons te delen. Dit wil zeggen dat een klacht door ons gezien wordt als een kans op verbetering en we gaan hier graag met u over in gesprek.  

Waar kan ik binnen BOBA Groep terecht met mijn klachten?  
Waar gewerkt wordt, kunnen er zaken mislopen. De Boba Groep doet altijd zijn uiterste best om ruim 3000 clienten goede zorg te geven. Helaas lukt dat niet altijd. Bent u van mening dat er iets niet goed gaat, dan is het belangrijk dat wij dat weten. Dan kunnen wij uw klacht zo snel mogelijk oplossen, herstellen wat niet goed werkt en met nieuwe leerpunten onze organisatie beter maken. U kunt uw klacht op verschillende manieren kenbaar maken. 

Een klacht bespreken  
Bent u het niet eens met (onderdelen van) uw behandeling/begeleiding of heeft u een klacht over andere zaken? Bespreek het dan zo snel mogelijk met de direct betrokkenen autismecoach of behandelaar of anders met de betrokken programma supervisor, de klachtenfunctionaris van uw regio. De contactgegevens van uw autismecoach en de betrokken programma supervisor staan in uw zorgplan. Een gesprek lost vaak veel op. Vindt u het lastig om hem of haar er rechtstreeks op aan te spreken, dan kunt u uw klacht ook kenbaar maken via ons klachtenformulier onderaan deze pagina of e-mail: klacht@boba.nl

Uw klachtenformulier of e-mail komt in eerste instantie terecht bij de afdeling Kwaliteit & Beleid. Deze afdeling stuurt uw klacht door naar de  betrokken programma supervisor, de klachtenfunctionaris van uw regio. 

Hij/zij neemt zsm contact met u op met als doel om tot een gezamenlijke oplossing te komen. Indien nodig zal de programma supervisor uw klacht doorzetten naar de directe leidinggevende; eveneens met het doel om tot een gezamenlijke oplossing te komen. Als deze stappen niet tot een bevredigende oplossing leiden, kunt u uw klacht  voorleggen bij:

a) de cliëntenraad van Boba;
b) de onafhankelijke klachtencommissie. Deze commissie is niet gekoppeld aan Boba; de kosten zijn voor eigen rekening;
c) een cliëntvertrouwenspersoon. Deze professional biedt u ondersteuning in uw klachtenprocedure en denkt met u mee en helpt uw klacht onder woorden te brengen. Zie voor meer informatie deze website: Cliëntvertrouwenspersoon | Onderwerp | Regelhulp - Ministerie van VWS;
d) de rechter;
e) de externe Geschillencommissie GGZ;
f) landelijke organen zoals SKJ-tuchtcommissie.  


Als u het lastig vindt om zelf een klacht te formuleren en in te dienen, kan een persoon uit uw omgeving dat namens u doen. In dat geval geldt dezelfde procedure als wanneer u zelf een klacht indient. 
 
Het kan ook zo zijn dat iemand uit uw omgeving niet tevreden is, bijvoorbeeld een familielid, een vriend of een bekende. Ook dan geldt dat een gesprek vaak de kou uit de lucht haalt. Lukt dat niet, dan kan die persoon een klacht indienen. De klachtenfunctionaris gaat in zo’n geval na of uw klacht in behandeling kan worden genomen. Uw privacy wordt gerespecteerd en u wordt door ons op de hoogte gehouden.

Klachtenformulier  
Het formulier staat onderaan deze pagina.

 
Procedure van de onafhankelijke klachtencommissie 
Lukt het niet een klacht onderling intern op te lossen, dan kunt u uw klacht indienen bij de eerder genoemde onafhankelijke klachtencommissie. Deze commissie is niet gekoppeld aan Boba; de kosten zijn voor eigen rekening. U kunt uw klacht schriftelijk of via mail indienen bij de voorzitter van de klachtencommissie.

De onafhankelijke klachtencommissie stuurt u een ontvangstbevestiging en informatie over de verdere procedure. De medewerker op wie uw klacht betrekking heeft, wordt geïnformeerd over het feit dat er een klacht is ingediend. Beide partijen worden in de gelegenheid gesteld om mondeling of schriftelijk toelichting en/of uitleg te geven.  

Adres van de klachtencommissie  
Voorzitter onafhankelijke klachtencommissie BOBA Groep  
t.a.v. de heer G.B.G. Nibbelke
p/a Wilgenbos 1
3311 JX Dordrecht 
Email:: klachtencommissie.boba@gmail.com

Klachtenreglement  
In het klachtenreglement vindt u informatie over de werkwijze van de klachtenfunctionaris. Klik hier voor het klachtenreglement van BOBA Groep  

Een klacht indienen bij de cliëntvertrouwenspersoon, de rechter of de Geschillencommissie 
De cliëntvertrouwenspersoon biedt u ondersteuning in uw klachtenprocedure en denkt met u mee en helpt uw klacht onder woorden te brengen. Zie voor meer informatie deze website: Cliëntvertrouwenspersoon | Onderwerp | Regelhulp - Ministerie van VWS.

U kunt ook met uw klacht naar de rechter gaan. Informeer bij het Bureau voor rechtshulp of uw advocaat hoe u dat kunt doen. 
Ook kunt u ook uw klacht melden bij De Geschillencommissie Geestelijke Gezondheidszorg. Voor meer informatie hierover kunt u de website www.degeschillencommissie.nl raadplegen.

Tot slot kunt u uw klacht over een jeugdprofessional indienen bij landelijke organen zoals de SKJ-tuchtcommissie. Zie hiervoor de website van SKJ, Kwaliteitsregister Jeugd: Ik wil een klacht indienen over een jeugdprofessional - Tuchtrecht bij SKJ (skjeugd.nl)

Evaluatie van de klachten en verbeteringen van zorg
Deze klachten worden per kwartaal binnen het bestuur en management geëvalueerd om waar nodig verbetermaatregelen uit te voeren en daarna te kijken of daadwerkelijk de gewenste resultaten in de praktijk zijn bereikt. Op deze manier hebben we ‘continu leren en verbeteren’ binnen Boba gewaarborgd.

Bestuur Boba Groep

Download hier het klachtenreglement

Aanmelden voor GGZ?

Voor GGZ-behandeling bij Boba is een doorverwijzing van je huisarts nodig. Heb je vragen over je aanmelding? Neem dan contact met ons op.